تکثیر نگهداری و مراقبت گل برگ انجیری

مراقبت ، نگهداری و تکثیر گل برگ انجیری

برگ انجیری یک گیاه آپارتمانی همیشه سبز بالا رونده با برگهای قلبی شکل با لبه صاف که با گذشت زمان پهن با بریدگی های عمیق می شوند. این گیاه به وسیله ریشه های هوایی خود که از گره ها خارج می شوند، به اجسام مجاور تکیه می کنند و نیاز به تغذیه دارند.

میوه برگ انجیری موز مانند و به طول ۱۵ سانتیمتر و به رنگ سبز سفید است.

برگ انجیری دارای ۵۰ گونه با نام لاتین Swiss Cheese Plant و نام علمی Monstera deliciosa از خانواده گل‌شیپوریان Araceae است. این گیاه بومی جنگل های انبوه مناطق گرمسیری جنوب مکزیک و پاناما است.

مراقبت و نگهداری از گل برگ انجیری نیاز های محیطی :

تعویض گلدان: هر ساله در فصل بهار بیرون زدن ریشه از زیر گلدان و  با شروع فصل رشد احتیاج به تعویض گلدان دارد.در سالهای بعد با سنگین شدن گلدان تعویض خاک سطح گلدان با خاک نو و غنی پیشنهاد میگردد.

تمیز نمودن برگها: برگها را با احتیاط با پارچه یا اسفنج مرطوب تمیز نمایید،از مواد براق کننده ی شیمیایی حداکثر هر ماه یکبار استفاده کنید.

خاک مناسب : خاک سبک لیمونی یا ترکیبی از خاک برگ (مقدار خاک برگ بیشتر باشد) کود آلی و خاک باغچه (گل رس) خاک مناسب برای این گیاه است.
بهترین دما : این گیاه دمای کمتر از ۱۳ درجه را دوست ندارد (حداقل دمایی که میتواند تحمل کند ۱۰درجه سانتیگراد است). در تابستان حدود ۳۰ درجه سانتیگراد مقاومت می‌نماید.
آبیاری مورد نیاز : در تابستان هفته‌ای یکبار و در زمستان هر دو هفته یکبار نیاز به آبیاری دارد. قبل از آبیاری گیاه رطوبت سطح خاک را بازدید نمایید. سطح خاک در فاصله دو آبیاری باید خشک شود.
نور مناسب : نور متوسط برای این گیاه مناسب است. نزدیک پنجره با نور غیر مستقیم جای مناسبی برای گیاه است.
رطوبت مورد نیاز : رطوبت بین ۵۰-۷۰ درصد نیاز دارد (تابستان هفته‌ای ۲-۳ بار و زمستان هفته یکبار) نیاز به غبارپاشی دارد.
تغذیه و کود دهی : در صورت نیاز هر ماه یکبار کود دهی نمایید.

نکته : ریشه های هوایی گیاه را هرگز قطع نکنید،بلکه با نصب قیم خزه دار  انها را وادار به فرورفتن در خزه مرطوب نمایید.

تکثیر نگهداری و مراقبت گل برگ انجیری

گل برگ انجیری

مراقبتها و نگهداری ، بیماری ها و آفات گل برگ انجیری :

برگها بدشکل و شکافدار میشوند : گیاه را از محل پر تردد خارج کنید،صدمات فیزیکی عامل ان است.

برگها خشک و چروک دار هستند : گیاه تشنه و هوا خشک است،فورا ابیاری نمایید.

لکه های سیاه و زخم مانند روی برگها است : هوا سرد است،گیاه را به محل گرمتری منتقل کنید.

برگها رنگ پریده اند : احتیاج به تغذیه ی مصنوعی دارد.گیاه از کمبود عناصر در خاک رنج میبرد،هر سه هفته یکبار طبق دستور با کودهای مخصوص گیاه را تغذیه کنید.

برگها رنگ پریده و سطح زیرین انها دارای تار عنکبوت است : عامل ان کنه ریز قرمز است.گیاه را با سم کنه کش طبق دستور هر ۲ هفته یکبار سمپاشی کنید تا علائم بر طرف گردد.غبارپاشی بهصوص  زیر سطح برگها در کاهاش افت موثر است.

نوک برکها قهوه ای رنگ میشود : گیاه تشنه است،فورا ابیاری کنید،همیشه خاک گلدان را بازدید کنید.بخصوص در تابستان که نیاز به اب بیشتر دارد.

رشد گیاه متوقف شده است : نور کافی نیست،گلدان را به محل پرنورتری منتقل نمایید.

لکه های قهوه ای در وسط یا حاشیه ی برگها نمایان شده اند : در افتاب غبارپاشی کرده اید،عبور نور از قطرات اب به جای مانده روی برگها مانند عبور از شیشه است که به برگها صدمه میزند،در سایه غبارپاشی کنید،برگهای صدمه دیده را با کارد تیز تا انتها قطع کنید.

بعضی از برگها شکاف طبیعی هم ندارند : گیاه از گونه ی دیگری است و عدم شکاف عمیق در برگها کاملا طبیعی است.

زخم های سفید پنبه ای شکل روی برگها دیده میشوند : عامل ان حشره ی افت است،با سم حشره کش نفوذی هر دو هفته یکبار گیاه را سم پاشی کنید تا علائم بر طرف گردند.

برگهای زیرین زرد رنگ و سپس قهوه ای می شوند که شدت ان در زمستان بیشتر است : ابیاری بیش از اندازه عامل ان است،اجازه دهید سطح خاک گلدان در فاصله ی بین دو ابیاری کاملا خشک شود سپس ابیاری را با مقدار کمتری انجام دهید،هر دو هفته یکبار ابیاری کافی است،زهکش را بازدید کنید.

 

تکثیر و ازدیاد گل برگ انجیری :

یک سر شاخه با ۲ یا ۳ برگ بالغ را با استفاده از یک چاقوی تیز جدا کنید و در گلدانی با قطر دهانه ۱۳ سانتیمتر وکمپوست بذر و قلمه قرار دهید. قلمه را در عمق کم بکارید، بطوریکه جوانه انتهایی کاملا بیرون از خاک باقی بماند. یک میله چوبی را با رسیدن یا سیم به قلمه محکم کنید و تکیه گاهی را برای قلمه ایجاد کنید، در غیر اینصورت ممکن است قلمه بیفتد و قلمه را در دمای ۲۱ درجه سانتیگراد و نور مناسب و کافی نگاه دارید. رطوبت مورد نیاز قلمه را با قرار دادن یک کیسه پلاستیکی شفاف بر روی آن بالا ببرید . اواسط بهار تا اوایل تابستان بهترین زمان برای انجام عمل تکثیر است. قلمه ها در تابستان ریشه دار خواهند شد. پس از ریشه دهی کیسه پلاستیکی را بردارید و شروع به تغذیه منظم گیاه با کود مایع کنید. با روش خوابانیدن نیز میتوانید این گیاه را تکثیر کنید. ریشه های هوایی گیاه را در داخل گلدان دیگر قرا دهید و زمانی که گیاه جدید رشد کرد، آن را از گیاه قدیم جدا کیند. ضمنا این گیاه را میتوانید با روش کاشت بذر یا ظرف مسطح حاوی کمپوست مخصوص بذر و قلمه، آنها را بیرون آورید و در گلدانی با قطر دهانه ۹ سانتیمتپر حاوی کمپوست گلدانی با پایه پیت بکارید و اجازه دهید تا کاملا رشد کند، سپس به گلدان منتقل کنید .

 

تکثیر برگ انجیری با استفاده از ریشه های هوایی

تکثیر برگ انجیری

منابع : glassy-garden.com – mansourigol.com – sorooshmobinasia.persianblog.ir – bostane.ir

0 پاسخ

ثبت دیدگاه

مایل به ملحق شدن به بحث هستید ؟
به ما بپیوندید !

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

*