جزئیات کاشت و برداشت لوفا یا لیف طبیعی (loofah”luffa)

لوفاچیست؟

لوفا یک گیاه فیبری است. لوفا یک گیاه کدویی از گروه گیاهان خربزه، کدو تنبل و خیار است. گیاهی است که به صورت یک ساله رشد می کند. گل های گرده افشانی شده میوه های سبز استوانه ای را به وجود می آورند که در نهایت به غلاف پر از دانه با الیاف سلولزی تبدیل می شود. پوست خارجی آن برداشته می شود تا داخل آن نمایان شود.

اسفنج های دریایی عضو قلمرو حیوانات هستند. آنها در کف دریا رشد می کنند و مواد غذایی را از آب می گیرند. اسفنج کلمه ای است که اغلب برای توصیف loofah و اسفنج انسان ساز با خواص جذبی همانند اسفنج دریا استفاده می شود.

استفاده از اسفنج های لوفا  Luffa / Loofah

هنگامی گیاه لوفا کاملا رسید تبدیل به یک جسم سخت فیبری می شود. فیبرهای سلولزی طبیعی از دنیای سبزیجات استفاده زیادی دارد. آنها می توانند سلول های سست از پوست شما را از بین ببرند و باعث می شود تا پوست درخشانی داشته باشید. این عمل زیبایی پوست را تمیز و محکم تر می کند.تمیز کردن پوست با اسفنج لوفا در حمام یک تجربه فوق العاده لذت بخش است. صابون والیاف لوفا ترکیبی از تمیزکننده طبیعی است که صابون لوفا فوق العاده ای را به وجود می آورد. سازندگان خانگی و صاحبان صنایع دستی برش های فیبر لوفا را خلاقانه به صابون های خود اضافه می کنند. لوفا را می توان در قالبی استوانه ای ریخت و صابون را روی آن بریزیمو بعد آن را به قطعات دلخواه در آوریم.

اسفنج لوفا برای شستن ظروف نیز مناسب است. همچنین برای تمیز کردن هر چیزی از جمله اتومبیل ها، قایق ها، سطل های پلاستیکی، و هر چیزی که نیاز به ساییدن داشته باشد ولی در مقابل سیم ظرفشویی یا پشم فولاد مقاوم نباشند، همانند ظروف نجسب آشپزی، می تواند استفاده شود.

لوفا می تواند بصورت قطعات بزرگ یا کوچکتری یا اشکال مختلفی بریده شود و به عنوان پد، بالشتک و دیگر موارد کاربردی در صنایع دستی استفاده شود. همچنین می تواند بصورت طولی بریده شود و هسته آن خارج شود تا بصورت ورقه شکل شده و در مواد اسفنجی استفاده شود. این ورقه ها می توانند  به پد های گرم روی میز، صندل، تشک های حمام، کلاه، و یا هر چیز دیگری که می توانید تصور کنید دوخته شوند.

همچنین می توان از یک تکه از اسفنج لوفا برای رنگ آمیزی و نقاشی دیوارها استفاده کنیم و با استفاده از آن الگوهای مختلفی را در آورده و دیوار را شبیه کاغذ دیواری رنگ کرد.

فیبر لوفا یک جایگزین سبز برای پشم سنگ به عنوان یک محیط ریشه در سیستم های رشد گیاه هیدروپونیک است. این محیط زیست دوستانه است و ممکن است توسط تولید کننده در محل تولید شود. الیاف برای حفظ سطح مناسب رطوبت برای رشد نهال است. این یکی از کاربردهای شگفت انگیز لوفا است.

جوانه ها، گل ها و میوه های جوان لوفا پخته شده و خورده می شود. حتی گاهی اوقات میوه های کوچک لوفا را در فصل آن می توان خورد. ولی مسئولیت هر واکنش بد در بدن یا آلرژی به عهده خود فرد است. کسانی که حساسیت به غذاهای خاص دارند باید با احتیاط مصرف کنند.. لوفا منبع غذای مهمی در بسیاری از فرهنگ ها است.  فیبرلوفا خوراکی نیست، اما برخی از افراد ممکن است از برگ و ریشه آن بخورند.  شیره در گیاه لوفا  و برگ های آن حاوی ترکیب تلخی است که به نظر می رسد برای دفع حشرات و حیوانات باشد. این تلخی می تواند شبیه تلخی موجود در خیار باشد.

لوفا مانند بسیاری از گیاهان انواع مختلفی دارد. قطعات گیاه و دانه ها برای خواص دارویی مورد استفاده قرار می گیرند. الیاف پودر شده لوفا از مواد گیاهی سنتی چینی بوده اند. یک مطالعه مصری نشان داد که دانه های لوفا باعث کاهش سطح قند خون در حیوانات می شود.

مراقبت و نگهداری از اسفنج لوفا

فیبر لوفاهای استفاده نشده جدید در صورت انبار بصورت خشک و درست می تواند سالها ذخیره شود. باید از گرد و غبار حفظ شوند. اگر در بین استفاده از لیف اجازه بدهیم خشک شود مدت زمان ستفاده طولانی تر خواهد بود، اما اگر آنها همیشه در معرض مرطوب قرار دارند، تمایل به خراب شدن بیشتری دارند. حلق آویز کردن روی یک قلاب یا قرار دادن روی آن ممکن است به خشک شدن لوفای  شما کمک می کند.اگر از اسفنج لوفا برای تمیز کردن ظروف استفاده می کنید سپس نباید از آن برای پوست استفاده کنیداستریل کردن کامل لوفا برای استفاده کمی دشوار است البته با گرما دادن میتوان این کار را کرد ولی ممکن است لبه های لوفا آسیب ببیند. خیس کردن کوتاه مدت در محلول سفید کننده مناسب است، همچنین شستشو با صابون ضد باکتریایی نیز به سرعت میکروب های بسیاری را از بین می برد. اسیدیته سرکه می تواند بسیاری از باکتری ها را در یک لوفا از بین ببرد. نور خورشید می تواند با خشک کردن سریع آن به این کار کمک می کند. اشعه ماوراء بنفش رشد میکروب ها، قالب ها یا کپک ها را سخت می کند.

بعضی از اسفنج های تجاری با استفاده ازسفید کننده ها رنگ روشنتری دارند. اسفنج های طبیعی رسیده می توانند به رنگ قهوه ای تیره و روشن تا رنگ سفید باشند.  در حالت طبیعی اکثر لوفاها بدون هیچ گونه سفید کننده رنگ خوبی دارند.  اگر می خواهید فیبرهای لوفا را روشن کنید، آنها را می توان در حدود یک ساعت یا بیشتر در یک محلول کلر سفید کننده خیس کنید. بعضی از تولید کنندگان تجاری نیز ممکن است از پراکسید هیدروژن یا محلول سوزان استفاده کنند. سفید شدن آنها برای مدت طولانی می تواند الیاف را تضعیف کند. اسفنج های شسته شده ممکن است برای تجارت بهتر شوند. آنها پاکتر هستند و کمتر احتمال دارد حاوی حشرات یا سایر مواد آلی باشند. قرار دادن لوفا در معرض نور خورشید همچنین می تواند رنگ آن ها را روشن کند اما نه البته به طور چشمگیراگر یک روز آنها در معرض نور خورشید قرار دهید خشن تر می شوند  و اگر بیشتر بماند شکننده می شود.

کاشت اسفنج لوفا

کاشت لوفا سرگرم کننده و با ارزش است. هنگامی که گیاهان آنها ایجاد می شوند گیاهان بسیار قوی هستند. آنها می تواند طول ۳۰ فوت (۹ متر) داشته باشد. یک حمایت قوی برای آن ها ضروری است.یک حصار زنجیره ای و شبکه مشبک عالی است. هر چه پشتیبانی بیشتر باشد بهتر است چرا که میوه ها بسیار سنگین هستند.  غلاف ها تمایل به رشد و انحنا و تغییر شکل دارند. اغلب می تواند در سایه جزئی رشد کند اما در نور کامل خورشید رشد می کند. درخاک مرطوب با زهکشی خوب بهتر رشد می کند.  در آب و هوای بسیار گرم به آب بیشتری نیاز دارند.

گیاهان لوفا به صورت یک ساله در شرایط نیمه گرمسیری رشد می کنند. آنها به فصل رشد طولانی مدت نیاز دارند. در آب و هوای سردتر گیاهان کاشت گیاهان در داخل خانه ممکن است و بعد از پایان زمان یخبندان و سرما می توان آن ها را بیرون برد. قبل کاشت دانه ها قرار دادن دانه در محیط مرطوب باعث افزایش میزان جوانه زنی می شود. در زمان لازم برای جوانه زدن، تغییرات زیادی وجود دارد. می تواند ۳ روز یا بیش از ۳ هفته باشد! معمولا در شرایط ایده آل حدود ۷ تا ۱۰ روز است. دانه های خشک و سخت تر، بیشتر طول می کشد تا جوانه بزنند.

زمان مورد نیاز برای رشد، گلدهی و بلوغ لوفا می تواند بین گیاهان متفاوت باشد. گیاه  معمولا نیاز به حدود ۱۶۰ روز یا بیشتر دارد، اما میتواند از ۱۳۰ تا ۲۲۰ روز یا بیشتر باشد.

در حالی که ریشه ها ایجاد می شوند نهال های کوچک به آرامی رشد می کنند. هنگامی که آنها شروع به گلدهی می کنند افزایش میزان رشد، فوق العاده است. پس از ۱ تا ۲ ماه رشد، خوشه های گل ظاهر می شوند. گلها به سرعت رشد می کنند. به طور معمول یک گل ماده انفرادی بزرگتر در ساقه ضخیم و گل های نر در ساقه نازک تر به شکل خوشه ای وجود دارد. هنگامی که شکوفه می شود، گل های زرد روشن بسیاری از موجودات گرده جمع کن از جمله پروانه ها، مورچه ها و زنبورها را جذب می کند. آن ها گل های لوفا را دوست دارند و فاصله زیادی را برای رسیدن به آنها سفر خواهند کرد. مورچه ها در سراسر گیاه حرکت می کنند و بدون آسیب رساندن و یا با آسیب بسیار کمی به گیاه به گرده افشانی، کمک می کنند.

هنگامی که گل ها گرده افشانی می شوند، گیاهی شبیه به خیار ظاهر می شود. میوه ها تا زمانی که پوست آن ها ضعیف است نرم هستند. و سپس فیبر و دانه شروع به تشکیل می کنند. غلاف های لوفای بالغ می تواند هر رنگی از سبز تا تقریبا سیاه باشند. اسفنج های بسیار کوچک هم می توانند بالغ باشند. اندازه و رنگ بسیار مهم نیست. مهم این است که آنها شروع به از دست دادن وزن آبی می کنند. زمان رسیدن به بلوغ به طور قابل توجهی متفاوت است. آخرین لوفا ها پس از یخ زدن برداشت می شوند.  هر چه آنها بالغ تر باشند، کیفیت فیبر اسفنجی آن ها بهتر است. بعضی از آنهایی که کوچکتر هستند ممکن است به سرعت تولید شوند و یک اسفنج نرم خوب برای شستن ظریف پوست ایجاد کنند.

 

برداشت و تهیه اسفنج لوفا

وقتی لوفاها برای برداشت آماده می شوند، پوست آن ها میتواند کنده شود. پوست رنگ سبز خود را از دست می دهد. اسفنج های بالغ شروع به خشک شدن می کنند و وزن آبی خود را از دست می دهند. اگر اسفنج ها رشد کامل داشته باشند و سبک شوند آماده پوست کندن می شوند. اگر آنها سبز باشند، لوفاه ممکن است حاوی فیبر باشد اما پوست کندن آن ها سخت تر است. اگر آن را جدا کنید، هنگامی که سعی می کنید پوست بکنید، فیبر کافی ندارد و به اندازه کافی بالغ نیست.

همیشه بهتر است که پوست آن ها را در اسرع وقت بگیرید. هرچه پوست بیشتر باقی بماند، اسفنج ها تیره تر خواهند شد. پوست کندن گیاه خیلی مشکل است، اما باید آن را انجام داد. پرتاب کردن لوفا در زمین یک ترفند است. که البته تمرین خوبی هم برای از بین بردن استرس شما نیز است. در بدترین حالت ممکن ایت لوفا بشکند ولی پوست جدا می شود. فریز کزدن و غلتک کردن همچنین باعث می شود که پوست آنها کنده شود.

اگر آنها بالغ شده باشند، معمولا باز شدن آن ها آسان است. مرطوب کردن یا خیساندن آن ها در آب ممکن است به روند باز شدن کمک کند اما اختیاری است. پس از برداشتن پوست، فشار آب بالا با شلنگ می تواند بسیاری از رنگ سبز و قهوه باقی مانده را حذف کند. آنها را به خوبی بشویید، فشار داده و در معرض خورشید و باد قرار دهید تا خشک شود. خورشید نیز کمک می کند تا رنگ آن روشن تر شود. آویزان کردن یا قرار دادن لووف ها بر روی یک صفحه همچنین برای خشک کردن نیز کار می کند. همچنین می توان با استفاده از مواد سفید کننده رنگ های آن ها روشنتر کرد. قابل ذکر است با خشک شدن کامل لوفا در آمدن دانه ها راحت تر انجام شود و بهترین آن ها را برای سال بعد ذخیذه کنید. لوفا ها را می توانید به هر شکلی در آورید.

باید اجازه داده دانه ها به اندازه کافی خشک شوند تا پوسیده نشوند و سپس در یک مکان خنک نگهداری شوند. سرد شدن یا انجماد و نگهداری آن ها در ظرف مهر و موم به ذخیره سازی طولانی مدت آن ها کمک می کند. بذر های قدیمی وجود داشته که بعد از ده سال هنوز جوانه زده است. اگر درجای بیش از حد گرم و خشک باشد، سخت می شود و ممکن است جوانه زنی آن ها تا یک ماه طول بکشد.

منبع: https://www.luffa.info/index.htm

 

 

0 پاسخ

ثبت دیدگاه

مایل به ملحق شدن به بحث هستید ؟
به ما بپیوندید !

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

*